Hugo Woudenberg en Alina Stroie winnaars Nederlandse Scriptieprijs Logistiek


vrijdag 1 mei 2015

Hugo Woudenberg (HAN) en Alina Stroie (RSM) zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2015.  Tijdens de finaledag, die gisteren plaats vond tijdens het vLm Young Potential Event in Zoetermeer, wisten beiden de jury ervan te overtuigen dat hun onderzoek en bijbehorende scriptie zeer waardevol zijn voor de logistieke sector.  

Praktisch toepasbaar

vLm- voorzitter en voorzitter van de jury, prof. Jack van der Veen, roemde beide scripties vanwege de impact die ze hebben op het logistieke werkveld. ‘Beide scripties zijn praktisch toepasbaar en zeer relevant en daardoor van grote invloed op de logistiek. ’ Van der Veen benadrukte dat de logistiek meer dan ooit leeft. ‘Er is vandaag veel talent aanwezig. Ik ben onder de indruk van het niveau van de presentaties en de scripties die dit jaar zijn ingediend.’  

Verrast

Woudenberg, winnaar van de Nederlandse Bachelor Scriptieprijs, deed onderzoek naar de traceerbaarheid van medische hulpmiddelen op het gebied van patiëntveiligheid binnen OK’s. Nederlandse Master Scriptieprijs winnares Stroie nam orderpicksystemen in magazijnen onder de loep. Zowel Woudenberg als Stroie waren blij verrast met de prijs. ‘Ik was al heel erg blij dat ik was genomineerd voor de Scriptieprijs. Maar dat ik de prijs ook daadwerkelijk in de wacht zou slepen, dat  had ik echt niet verwacht’, aldus Stroie.  

Kloof verkleinen

De vereniging Logistiek management (vLm) looft jaarlijks prijzen uit aan de schrijvers van de beste scriptie met als hoofdonderwerp logistiek. vLm wordt hierbij ondersteund door Jong Logistiek Nederland. Beide verenigingen willen door het uitschrijven van deze wedstrijd studenten en leerinstellingen stimuleren een topprestatie neer te zetten en zo de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.