De komst van Generatie Z


vrijdag 24 april 2015

Wereldburgers. Handig met sociale media. Een berg aan initiatief. Dat is generatie Z. Deze enorme poel van aanstormende (logistieke) professionals weten alleen vaak één ding nog niet: wat ze waard zijn. Tegelijkertijd zijn logistiek managers van nu niet altijd even goed voorbereid op de komst van deze generatie.
 
But times they are a changin’…
 
Antwoord
Op het ‘vLm Young Potential Event’ (30 april) geven we daarom antwoord op deze vraag. Plus: wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen logistieke en supply chain management-functies? En niet te vergeten: verdient u wel genoeg? Dit evenement, dat vLm samen met onder andere Manpower, Jong Logistiek Nederland (JLN) en Berenschot organiseert, is uitermate interessant voor recruiters, werkgevers, docenten
, (jong)werkenden en studenten.
 
Onderzoek
Ook geven vLm en Berenschot een inkijkje in de resultaten van het salaris- en loopbaanonderzoek. Daarnaast spreekt René Boender, auteur van het boek 'Generatie Z', over de huidige generatie jongeren die binnen afzienbare tijd de arbeidsmarkt betreed. Boender beschrijft in zijn spraakmakende boek de opkomst van deze onstuitbare, digitale generatie. Op basis van nieuw onderzoek waagt hij zich aan een voorspelling van het gedrag van deze hele nieuwe generatie. Een generatie die altijd en overal online is. Voor wie sociale media geen ontdekking, maar een noodzaak zijn. Wat zijn hiervan de consequenties op maatschappelijk gebied? Het resultaat van hun onderzoek is een baanbrekende en totale inzage in hoe Generatie Z denkt: over geloof, sport, ouders en ouder worden, de zorg, lust en liefde, de pil, extremisme en tolerantie. Kortom een must voor werkgevers en recruiters.

Ook strijden de finalisten van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek om de prijs voor beste bachelor- en masterscriptie van het afgelopen studiejaar. En als klap op de vuurpijl reikt de topsector Logistiek tijdens het Young Potential Event tien studiebeurzen uit aan talentvolle HBO-studenten logistiek.  
 
 Nieuwsgierig? Ga naar het Young Potentail Event op My vlm en schrijf je in.
 
Peter van der Sterre
Directeur vLm