Kick Off TvT: 11-11-11!


donderdag 25 januari 2018

Vanochtend vond de Kick Off van de 11e editie van Topcoaches voor Toptalent plaats, deze 11 editie gaan er 11 toptalenten aan de slag bij 11 Topcoaches.

In 10 jaar tijd zijn er exact 125 Toptalenten en Topcoaches gematched d.m.v. dit programma. vLm is vanaf deze 11e editie uitvoerder van dit mooie coaching programma. vLm en JLN zetten zich in om de professional in dit vakgebied op ieder moment te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.  
Aandacht en extra ondersteuning voor de toptalenten past daarom heel goed bij de filosofie en activiteiten van vLm.
evofenedex heeft een geweldig programma opgezet en vLm is er trots op dit programma nu met dezelfde gedrevenheid voort te zetten.
 

Na een uitgebreide selectie in het najaar van 2017 i.s.m. Yacht zijn 11 van de 22 4e jaars HBO Logistiek studenten overgebleven die begin februari starten aan hun afstudeeronderzoek bij de leden van evofenedex, TLN en vLm.   Tijdens de Kick off - met de hogeschoolbegeleiders, coaches en studenten - presenteerden de studenten zich en gaven zij inzicht in de onderzoeken die zij de komende maanden gaan uitvoeren.
Deze onderzoeken lopen uiteen van het bedenken van een nieuwe transportmodaliteit om het centrum van Amsterdam te beleveren tot het aanpassen van het (IT) landschap en de daarbij horende processen om toekomstbestendig te blijven.  

Topcoaches voor Toptalent probeert middels dit programma een proces in werking te zetten om de aansluiting tussen het bedrijfsleven en het (HBO) onderwijs te versterken. Bedrijven opereren in een speelveld dat steeds veranderd. Hierin zijn uitdagingen zoals flexibiliteit, sociale innovatie, robotisering, de steeds lastiger te voorspellen vraag van de klant en geringe marges aan de orde van de dag. Om mee te kunnen in dit speelveld is goed opgeleid personeel een succesbepalende factor. Over welke kennis en competenties moet een afgestudeerde beschikken volgens het bedrijfsleven en hoe kan het onderwijs hier het beste aan bijdragen?
Niet alleen het aanstormend talent krijgt ondersteuning maar ook de ervaren professional krijgt nieuwe inzichten, Topcoaches voor Toptalent vice versa.  

De bedrijven die deze 11e editie meedoen zijn:   
Technische Unie – toptalent Dylan van Ochten
A.S. Watson – toptalent Linda Sprenger
Jumbo – toptalent Yari Verhoef
DSV Solutions – toptalent Roxanne den Boer
HEMA – toptalent Mathijs van Wijnen
Albert van de Scheur – toptalent Yvar van de Kraats Vos
Logistics – toptalent Maaike Pierens
Rotra – toptalent Jet Meijhuis
Liquido d’Óro – toptalent Tim Visser
Stiho – toptalent Thijs Vermeulen
WP Haton – toptalent Babs van der Knijff
 

De Hogescholen die deze 11e editie meedoen zijn:   
Hogeschool Amsterdam
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Rotterdam
NHTV Windesheim