Etiquette-diner met etiquette-expert Jan Jaap van Weering


dinsdag 17 oktober 2017

We zitten allemaal wel eens aan de eettafel met de vraag: ‘Hoe heurt het nou eigenlijk?’ Jan Jaap van Weering is dé man die hier antwoord op kan geven. Hij is een man met een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen.

Het is donderdagavond 12 oktober. In de Kromhoutkazerne in Utrecht vindt een etiquettediner plaats, met als gastheer Jan Jaap van Weering. De initiatiefnemers van dit diner zijn vereniging Logistiek management en Jong Logistiek Nederland. Zij hebben dit diner georganiseerd in het kader van de Logistieke Tafels. De Logistieke Tafels, initiatief van vLm, komen frequent tijdens een diner of borrel samen om over specifieke logistieke thema’s te praten.

In samenwerking met generaal Hans Damen van de Landmacht, is het programma opgezet. Het diner vindt plaats op defensieterrein, een locatie die uitermate geschikt is voor dit diner. Om 18:00 uur werden de genodigden verwacht voor de aftrap. Jan Jaap van Weering begon met een korte uitleg over verschillende etiquette. Dit deed hij heel interactief. Hij maakte hier en daar een cynisch grapje maar liet iedereen wel in zijn of haar waarde. Jan Jaap van Weering is een sympathieke man met veel charisma. Hij praat graag, zelfs zo graag dat generaal Hans Damen hem onderbrak. Het is natuurlijk zonde zijn als het eten koud wordt.

De genodigden ging aan tafel onder toeziend oog van de gastheer, die nauwlettend in de gaten hield of de etiquette die toen al verteld waren, ook werden uitgevoerd. Tijdens de gangen vertelde hij veel over verschillende etiquette en liep hij langs voor vragen. Hij maakte het programma zo interactief mogelijk, stelde hier en daar wat vragen en zorgde voor een mooie avond. Het  diner was voortreffelijk, de wijnen smaakten heerlijk en de sfeer was goed. Uiteraard werd er niet alleen gegeten. Er was voldoende mogelijkheid om te netwerken voor, tijdens en na het diner.

Jan Jaap van Weering organiseerde na het diner een korte quiz om onze kennis omtrent etiquette te toetsen. De winnaar van deze quiz, vLm-directeur Evelyn Mynott, kreeg een presentje en mocht een toespraak houden voor het personeel dat de avond had verzorgd.

Al met al was het een geslaagde avond waar mensen hebben genetwerkt en veel hebben geleerd over etiquette. Het diner was voortreffelijk, evenals de bediening.
Hierbij willen de initiatiefnemers iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en in het bijzonder onze gastheer Jan Jaap van Weering en generaal Hans Damen.   

Foto's van de avond zijn hier te vinden.

Ook geïnteresseerd in de Logistieke Tafels? Kijk voor meer informatie en de eerst volgende bijeenkomsten op My vLm; https://my.vlm.nl/activiteiten/2381 en https://my.vlm.nl/activiteiten/2428