Inschrijving 9e Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2017-2018 geopend


donderdag 31 augustus 2017

Scripties voor de 9e editie van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek kunnen weer ingestuurd worden. Jaarlijks looft vLm een prijs uit aan de schrijvers van de beste scripties met als hoofdonderwerp ‘logistiek’, zowel voor een bachelor als een master scriptie. vLm en Jong Logistiek Nederland hopen met deze prijs studenten en leerinstellingen te stimuleren een topprestatie neer te zetten en zo de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen. We hebben de logistieke toppers van de toekomst hard nodig!

Met goedkeuring van de opleidingsmanager kunnen vanuit elke leerinstelling de beste scripties worden voorgedragen (verdediging t/m oktober 2017). Zo krijgt de student de kans om zijn of haar resultaten te presenteren aan een groter publiek én om de onderwijsinstelling te promoten. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie manier om het eventuele afstudeerbedrijf voor het voetlicht te brengen. 

De jury beoordeelt de scripties en kiest van beide categorieën de drie beste scripties uit. De bachelor en master scripties worden separaat beoordeeld door twee verschillende jury’s. Bij de bachelor scriptie wordt bijvoorbeeld gekeken naar toegevoegde waarde voor de organisatie en oplossing van praktische problemen. Bij de master scripties wordt gelet op een duidelijke bijdrage aan de wetenschap en innovatie.

De winnaars van de 8e editie waren TU Delft-studente Isabelle van Schilt (bachelor) en TU/e-student André Snoeck (master). Tijdens de finaledag, die eind juni plaats vond tijdens het vLm Jaarcongres op de Kromhoutkazerne in Utrecht, wisten beiden de jury ervan te overtuigen dat hun onderzoek en bijbehorende scriptie zeer waardevol zijn voor de logistieke sector.

Ook de 1e inschrijving voor de 9e editie komt er al aan. Student Jacob Veerhuis (NHTV) heeft maar liefst een ‘tien’ gescoord voor zijn afstudeeronderzoek bij de e-commerce-afdeling van Blokker en heeft daarmee een voornominatie ontvangen voor de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek. 

We zien uit naar de scripties voor deze 9e editie! De scripties kunnen tot en met 1 november 2017 worden ingestuurd. Deze kunnen worden gemaild naar Jolanda Bakker; jbakker@vlm.nl. De criteria waar de scripties aan moeten voldoen, vindt u hier: Criteria Nederlandse Scriptieprijs Logistiek (Bachelor en Master).