'Ik zocht een coach met ervaring en die heb ik dankzij het Mentor/Mentee programma gevonden'


dinsdag 6 juni 2017

Op 12 mei heeft Harm Jonkers, regioambassadeur Zuid, in het kader van het Mentor/Mentee programma, het duo Ujendre Ramautarsing en Sjoerd Niesink geïnterviewd. vLm-lid Ujendre is de mentor van Sjoerd.

Ujendre Ramautarsing is eigenaar van Inspired-Talent. Inspired-Talent heeft een talentenpool met planners die een traineeship volgen. Ujendre stuurt deze pool aan. Sjoerd is op het moment werkzaam bij Kulicke & Soffa in Eindhoven als Supply Chain Engineer. Daarvoor is hij werkzaam geweest in de logistiek dienstverlening en in 2013 heeft hij de opleiding Logistiek en Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen succesvol afgerond.

Tijdens de aftrapbijeenkomst in Amsterdam zijn Sjoerd en Ujendre gematcht. Sjoerd: “Ik wist voor aanvang van het event al dat ik op zoek was naar een coach met veel ervaring op project management gebied en situationeel leiderschap. Dit alles heb ik bij Ujendre gevonden.”

Voor Sjoerd verloopt het programma in twee fases: in de eerste fase was Sjoerd nog werkzaam bij Kuehne & Nagel en waren er voldoende actuele onderwerpen waarover Sjoerd graag de mening/ideeën van Ujendre wilde horen. Sjoerd: “Ik stuurde tijdens deze periode een projectteam aan en wilde graag wat meer ervaring opdoen op change management vlak. “Hoe zou Ujendre mijn teamleden overtuigen van zijn eigen ideeën?” Ujendre gaf een aantal voorbeelden uit zijn loopbaan en hierdoor kreeg ik nieuwe inzichten.”

Vlak daarna trad Sjoerd in dienst bij Kulicke & Soffa in Eindhoven, een fabrikant van assemblagemachines in de halfgeleiderindustrie. Vooral in de eerste weken zorgde het inleerproces er voor dat Ujendre en Sjoerd elkaar nauwelijks zagen. “Inmiddels spelen er weer andere zaken waar ik graag over spar met Ujendre. Het programma geeft een goede steun in de rug voor als je even wil klankborden. En dat hoeft natuurlijk niet alleen maar puur werkinhoudelijk te zijn. Als het sparren over andere onderwerpen je uiteindelijk ook verder helpt in je werk, why not?”

Om van elkaar te kunnen leren, is Ujendre van mening dat beide personen zich kwetsbaar moeten opstellen maar ook met een kritisch oog naar hun eigen handelen moeten kijken. Ujendre: “Sjoerd is kritisch op zijn eigen werk en stelt meteen met concrete vragen. Dit geeft mij de bevestiging dat hij er serieus mee bezig is en zich wil ontwikkelen. Dit heb ik in het verleden bij andere personen weleens anders gezien”. Sjoerd voegt daar aan toe dat dat er wat hem betreft geen groot verschil in jaren werkervaring tussen mentor/mentee hoeft te zijn; het is maar net waar beide partijen behoefte aan hebben om een goede match te vormen.

Beiden raden anderen het Mentor/Mentee programma absoluut aan en hebben de vrijheid die het programma biedt als zeer fijn ervaren. Ujendre: “Wel moet je als mentee al voor aanvang van het programma weten wat jouw concrete behoefte is.” Sjoerd: “Maar als je dit dan nog niet weet, kan dat dan ook niet juist een doel an sich zijn? Er achter komen waar je beter in wil worden?

Sjoerd gaat er vanuit dat het contact tussen hem en Ujendre niet verwatert als dit programma formeel ten einde is. “Het logistieke werkveld kan soms heel klein zijn en we komen elkaar vast en zeker nog vaak tegen op een event”. Ujendre: “Mijn verwachting is dat de mentor/mentee verhouding vervaagt maar dat we blijven sparren”.

Ook op zoek naar een mentor? Kijk hier voor meer informatie!