Marc van het Bolscher winnaar Logistiek Manager van het Jaar


vrijdag 31 maart 2017

De ideale winnaar van de prijs Logistiek Manager van het Jaar kan een voor het bedrijf belangrijk logistiek verbeterproject laten zien. Maar hij of zij beschikt ook over de juiste leiderschapskwaliteiten. Daarnaast moet de winnaar in staat zijn om op het podium een inspirerend verhaal te vertellen. Als ambassadeur moet hij het vak kunnen verkopen, binnen en buiten de sector. Dat zei juryvoorzitter René de Koster vooraf aan de verkiezing. Marc van het Bolscher, global supply chain manager bij Tanatex, chemicaliën producent voldeed volgens de jury het best aan de eisen.


S&OP

Tanatex is onder aanvoering van Van het Bolscher wereldwijd gestart met de implementatie van een S&OP proces. Niet alleen in Nederland maar ook in Thailand en China. In Azië heb je naast een verandering van structuur en processen ook nog te maken met cultuurverschillen die een complicerende factor kunnen zijn bij een verandering. Tanatex is een bedrijf waar sales binnen de organisatie een hele sterke positie heeft en in het verleden alle macht naar zich toe heeft getrokken. Binnen de organisatie bestond geen duidelijk overlegstructuur tussen Sales en Operations.


Verandermanagement van topniveau

Onder aanvoering van Van het Bolscher is er structuur aangebracht, roemt juryvoorzitter de winnaar. “Hij kwam binnen in een organisatie waarbij alle afdelingen langs elkaar werkten. Van het Bolscher is er in geslaagd 1 geheel van te maken. Hoe: door eerst rond te kijken, visie te ontwikkelen en een raamwerk. Daarna heeft hij de aanbevelingen stap voor stap uitgerold en verbetertrajecten geïmplementeerd waaronder S&OP en lean. De prestaties zijn ongelooflijk goed: voorraadreductie, leverbetrouwbaarheid is verhoogd en de doorlooptijd is verbeterd.” Van het Bolscher was vooral trots: “Een ongelooflijke erkenning voor het werk”, zei de glunderende winnaar direct na afloop.

Bron: Peter de Weerd, Logistiek.nl