Verzoek deelname TNO-onderzoek in transport & logistiek


dinsdag 28 maart 2017

De logistieke sector is één van de meest dynamische sectoren van de Nederlandse economie. Dat is op zich heel bijzonder omdat de sector met moeite nieuwe ideeën weet te integreren in haar processen. Hier ligt de uitdaging van de sector: wil de Nederlandse logistiek een voorsprong uitbouwen, kan zij er dan in slagen dat nieuwe logistieke concepten en andere vernieuwingen sneller in de bedrijven worden geïntegreerd? 

In dit kader heeft  NWO en TKI Logistiek voorgesteld om na te gaan hoe bedrijven sneller deze externe kennis en oplossingen kunnen integreren. In opdracht van NWO en TKI Logistiek, en in samenwerking met EVO, TLN en FNV Logistiek doet TNO dit onderzoek.

Een kernvraag is het betrekken van medewerkers bij innovatie, zodanig dat kansen op innovatiesucces groter worden en dat nieuwe kennis sneller wordt opgenomen in bedrijven: dit heet ‘innovatie-adoptie’. 
TNO vraagt VLM om haar leden te berichten over dit onderzoek. TNO stelt u in staat mee te doen aan dit onderzoek. U bepaalt natuurlijk zelf of u meedoet.

Als U wilt meedoen, kunt u zich aanmelden door het sturen van een email aan de projectleider van het onderzoek dr. Peter Oeij van TNO:  peter.oeij@tno.nl onder vermelding van “deelname onderzoek Logistiek”.  Het is de bedoeling dat van uw bedrijf 1 manager meedoet; als u zelf niet in de gelegenheid bent, mag u ook een collega-manager uitnodigen.

Via TNO ontvangt u dan een uitnodiging om anoniem mee te doen aan een online-enquête van 15 minuten. U kunt Peter Oeij ook bellen als u vragen heeft: 06 2220 5299. TNO verwerkt uw informatie op een beveiligde server en de uiteindelijke rapportage verstrekt alleen geanonimiseerde informatie. 

Maar het allerbelangrijkste is dat u meewerkt aan een project dat helpt om de logistiek en transport bedrijven innovatiever en concurrerender te maken. Daar hebben wij allemaal baat bij!