Samenwerken aan nieuwe logistieke oplossingen? Vraag ondersteuning aan!


donderdag 17 november 2016

Vernieuwing in de logistiek is belangrijk. Niet alleen voor logistieke bedrijven, maar ook voor al die ondernemingen die logistiek inzetten voor hun bedrijfsvoering. Van MKB tot multinational. Daarom wil de overheid vernieuwing in logistiek stimuleren. Stilstand is immers achteruitgang. Het gaat specifiek om logistiek rondom service en onderhoud. Bijvoorbeeld de voorraad en het vervoer van reserve-onderdelen of vervangende producten.

Nieuwe logistieke oplossingen maken uw onderneming succesvoller
Vernieuwing betekent meer succes. Door logistieke vernieuwing kunt u uw klanten beter bedienen, geld besparen en energie of tijd. Of een nieuwe klantengroep aanspreken. Natuurlijk zijn er altijd redenen om innovatie uit te stellen. In eerste instantie kost het tijd en energie. En het is niet altijd simpel. Maar voor de toekomst van uw onderneming is innovatie cruciaal.

Innoveren doe je niet alleen
Een goede eerste stap naar nieuwe oplossingen is: vind partners. Een organisatie waarmee u samen uw doelen kunt bereiken, zoals kosten, tijd of energie besparen, of een nieuwe markt aanboren. Samenwerking is vaak de aanjager van nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld met een branchegenoot uit een andere regio die iets biedt wat u niet heeft of met wie u faciliteiten deelt. Samenwerken betekent bijvoorbeeld het delen van ideeën, een magazijn, monteurs of kennis.

Hoe maakt u aanspraak op advies, begeleiding of subsidie?
Werkt u al samen (of gaat u samenwerken) met minimaal twee partners aan nieuwe oplossingen in logistiek, dan kunt u onmiddellijk aanspraak maken op advies en begeleiding in het innovatietraject, en mogelijk op subsidie om uw plannen te realiseren.

Bezoek een van de Innovatiesessies bij u in de buurt
Vanuit de logistieke sector worden in het hele land bijeenkomsten georganiseerd die u inspireren met voorbeelden uit uw sector en u op het juiste innovatiespoor zetten. Bovendien hoort u er wat de mogelijkheden zijn voor ondersteuning. En vindt u misschien wel een geschikte partner.

Heeft u nog vragen?
Kijk dan op de website voor meer informatie.