Finalist Scriptieprijs Anneloes van Klaveren: 'Mijn scriptie leidt nog steeds tot prestatieverbeteringen bij Dijco.'


donderdag 7 april 2016

De eerste Bachelorfinalist is Anneloes van Klaveren, afgestudeerd aan de Rotterdam Mainport University of applied science.

Naam: Anneloes van Klaveren

Woonplaats
: Reeuwijk
Leeftijd: 21 jaar

Mijn naam is Anneloes van Klaveren. Ik ben 21 jaar en woon in Reeuwijk. Juli 2015 heb ik mijn opleiding HBO Logistics Engineering afgerond aan de Rotterdam Mainport University of applied science. De afstudeeropdracht heb ik uitgevoerd bij Internationaal Transportbedrijf Dijco in Bleiswijk. Dijco is huisvervoerder en eigendom van het groenten- en fruitbedrijf The Greenery. 

In de complexe wereld van het AGF transport had Dijco behoefte aan stuurinformatie om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Het doel van mijn afstudeerproject was om de huidige prestatiemetingen te analyseren en een geordend prestatieoverzicht te maken met behulp van kritieke prestatie indicatoren. Het geïmplementeerd KPI dashboard is de basis geworden voor het verbeteren van de prestaties bij Dijco. Mijn scriptie beschrijft en laat het project zien vanaf het onderzoek tot en met de implementatie en evaluatie. Op dit moment leidt mijn scriptie nog steeds tot prestatieverbeteringen bij Dijco.

Naar mijn idee was mijn scriptie goed door de duidelijkheid en toepasbaarheid. Door de PDCA cyclus en de grafische weergaves werd de scriptie duidelijk. Het project is uitgevoerd voor de situatie van Dijco maar onderdelen van dit project zijn toepasbaar voor de gehele transportsector. De aanpak van het project en de opzet van de prestatieoverzichten zijn hier een voorbeeld van.

De tijdsplanning verliep goed en ik had voldoende momenten om alles uit te denken tijdens de 14 kilometer lange fietstocht naar Bleiswijk. De begeleiding en betrokkenheid vanuit Dijco en opleiding hebben ook bijgedragen aan de kwaliteit van de scriptie. Daarnaast was de samenwerking met softwarebedrijf ORTEC voor het ontwikkelen van een online dashboard, een interessant onderdeel. 

Voor mij is de logistieke sector een uitdagende en interessante sector waarin ik graag werk. Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze voor mijn pas afgeronde studie. De meeste affiniteit heb ik met het wegtransport.

Na mijn afstuderen mocht ik blijven werken bij Dijco. Het opstellen van de prestatieoverzichten zijn nog steeds mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik zoveel verschillende werkzaamheden, dat de functie `management assistent’ het beste past. In de komende jaren wil ik graag beter worden in mijn werk. Daarom wil ik weer gaan studeren, in de richting van verandermanagement en consultancy. 

Finale van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek bijwonen? Schrijf je nu in!