Bezoek nieuw DC Wehkamp was groot succes


dinsdag 1 december 2015

vLm Regio Noord bezocht afgelopen 24 november het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Met bijna 60 deelnemers, afkomstig uit het hele land, kunnen we spreken van een goed bezocht vLm-evenement. De ruime belangstelling voor dit grootse, gloednieuwe geautomatiseerde DC was begrijpelijk en de deelnemers werden, ondanks een ultieme aanpassing van het programma, niet teleurgesteld.

Onze gastheer Wim Pessink, manager van het Logistiek Service Center, gaf een inleiding over de organisatie en de redenen waarom werd besloten tot de bouw van dit nieuwe DC. Voor Wehkamp was dit een investering van honderd miljoen euro. Het nieuwe DC is toekomstbestendig en energieneutraal gebouwd. In het pand en op de industrielocatie is volop ruimte voor uitbreiding en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst.

Wehkamp is nog volop bezig met de migratie van voorraden uit het magazijn in Dedemsvaart.
 Het aanwezige publiek had veel vragen. De nieuwsgierige vakgenoten werden helaas niet helemaal op hun wenken bediend want uitleg over het proces voor de verwerking van retourzendingen bleef bewust achterwege. De online retailer wilde het geheim van de smid niet prijsgeven.

In twee groepen werden de bezoekers vervolgens door het nieuwe pand geleid. Dit riep bij velen een zogenoemd 'Eftelinggevoel' op. Zelfs voor de doorgewinterde logistiekeling is het indrukwekkend om de ruim opgezette ‘achtbanen’, inslagstations, opslagsystemen, orderverzamelwerkplekken, inpakrobots, sorteergoten en laaddocks in bedrijf te zien. 

Tijdens de koffie, frisdrankjes en borrelhapjes die in het bedrijfsrestaurant werden geserveerd, was er volop ruimte om na te praten en te netwerken. Met dank aan Wehkamp werd het glas geheven op een geslaagde vLm-bijeenkomst en een nieuwe fantastische logistieke hotspot in Nederland.