AH Online wint Award Logistieke Webshop van het Jaar 2015


woensdag 16 september 2015

AH Online is de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2015. Zij ontvingen de prijs vandaag in het Evoluon te Eindhoven uit handen van juryvoorzitter Egbert Guis. De jury sprak vol lof over de klantgerichtheid en de regie op de logistieke keten van AH online. 'Samengevat is het oordeel van de jury dat AH Online sterk scoort op de criteria regie over de logistieke keten en klantgerichtheid. Ten aanzien van duurzaamheid is er nog ruimte voor verbetering met name in de processen ’upstream’ in de keten. Verder implementeert AH Online innovatieve concepten en weet zij zich goed te presenteren', aldus Guis. De publieksprijs ging naar Loavies met een stempercentage van 67 procent. Hiermee liet de webshop de twee andere finalisten, Topvitamins en AH Online, achter zich.

De jury gaf aan dat de grote diversiteit van de drie finalisten de beoordeling niet eenvoudig maakte. “Het was een close call tussen de winnaar en de andere finalisten”, zegt Guis.  

Uitgebreid Programma

Ruim 200 bezoekers waren aanwezig in het Evoluon om de uitreiking van de award mee te maken. Daarnaast stonden keynotes van GFK over trends en ontwikkelingen in e-commerce logistiek en van ‘bedrijvendokter’ Guido Thys op het programma. Ook konden de gasten diverse parallelsessies bezoeken en was er volop gelegenheid om te netwerken. Een deel van de middag was gereserveerd voor presentaties van de drie genomineerde webshops. Deze presentaties speelden ook een rol bij het eindoordeel van de jury en bij het winnen van de publieksprijs.
 

De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van e-commerce en de wetenschap en is onafhankelijk van de organisatie van het event. Dit jaar bestond de jury net zoals vorig jaar uit voorzitter Egbert Guis (TNO), Bart ter Steege (JungleMinds), Paul Haagh (Groenewout), Harold Krikke (UvT) en Emile van Rijn (EVO).  

Belonen
De award 'Logistieke Webshop van het Jaar' is een initiatief van Webshop Keurmerk, Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development. Dynalogic en EU-people vormen samen met Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development het stichtingsbestuur van de Logistieke Webshop van het Jaar verkiezing. De award is in 2011 in het leven geroepen om webshops te belonen die zich onderscheiden door een uitmuntende logistiek.  De award is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Winnaar in 2014 was Vente-Exclusive. In 2013 was dit Futurumshop en in 2012 is de award toegekend aan Nespresso. Meer informatie: www.logistiekewebshopvanhetjaar.nl