vLm sessie Proces Mining door Joris Keizers, Logistiek Manager van het Jaar

Veel supply chain engineers zijn onvoldoende bekend met de mogelijkheden die Big Data en Data Science bieden binnen verbetertrajecten in de supply chain. Toch is het toepassen van deze technieken in de supply chain vaak veel makkelijker en bereikbaarder dan je denkt. Tijdens deze vLm sessie zullen Joris Keizers (Group Operations Director bij Veco en Logistiek Manager van het Jaar) en Anne Rozinat (oprichtster van Fluxicon) jullie laten kennismaken met Process Mining.  

Process Mining is een techniek om – op basis van data uit bijvoorbeeld een ERP-systeem - het verloop van je (bedrijfs)processen in kaart te brengen en het te analyseren, zoals het daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Hiermee kun je antwoorden vinden op vragen als: doet mijn proces wat het moet doen? Waar zitten de afwijkingen tussen mijn ontworpen proces en het proces zoals dat uitgevoerd wordt? Waar zitten bottlenecks in mijn proces? Waar vindt rework plaats in mijn proces? Door het toepassen van deze techniek, is Veco erin geslaagd de doorlooptijden van één van de belangrijkste productgroepen te halveren.

Agenda

09.30 – 10.00   Ontvangst 
10.00 – 11.00   Introductie process mining en hoe dit toegepast wordt binnen Veco door Joris
11.00 – 12.30   Uitleg process mining tool Disco door Anne

Als je zelf een laptop meeneemt, kun je van te voren de Process Mining tool downloaden en krijg je een licentie om tijdens deze sessie tijdens de uitleg van Anne de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe toegankelijk process mining is.
Aan het eind van de sessie ben je in staat een plan te maken om met process mining aan de slag te gaan!   

Heb je belangstelling om deel te nemen? Meld je dan snel aan. Er is ruimte voor een select aantal deelnemers.

Extra informatie

Na afloop van de workshop Proces Mining kan je meedoen aan het Logistiek Management Congres 2019 van vLm met thema "Smart Tech, Human Touch - Versterken van de supply chain met smart tech en common sense" dat op dezelfde locatie plaatsvindt. Deelname aan het congres is gratis voor leden van vLm.

Bekijk het programma en de aanmeldmogelijkheden: https://my.vlm.nl/activiteiten/2586


Kosten

50,00 voor niet leden
0,00 voor leden

CM/PE punten

1

Gesloten

Contact

Evelyn Mynott
emynott@vlm.nl
079-3300252

Locatie

vLm
http://www.vlm.nl/

Mereveldseweg 9
3585 LH Utrecht