Defect On Arrival – de schrik van elk bedrijf!

De oorzaken en effecten van Defects on Arrival en hoe de samenwerking tussen FPC en Philips Healthcare heeft geleid tot een sterke reductie hiervan.  

Defect On Arrival, oftewel DOA, is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat een besteld artikel beschadigd en onbruikbaar is aangekomen op de plaats van bestemming. Een DOA kan grote gevolgen hebben en niet alleen in financiële zin. Behalve de kosten van retourzendingen, directe vervangingskosten, voorraadeffecten en stilstandkosten, kan een Defect On Arrival uw organisatie ook grote imagoschade toebrengen. Iets waar niet iedereen bij stilstaat.  

Op 11 juni aanstaande bezoekt vLm Community Zuid Philips Healthcare in Best. Daar zal FPC, de dienstverlenende tak van Faes Group uit Reusel, de uitkomsten van twee recente DOA onderzoeken van de Rijksuniversiteit Groningen presenteren. Philips Healthcare haakt daarop in door te vertellen hoe zij, samen met FPC, haar DOA problematiek praktisch heeft aangepakt bij de spare parts-operatie. FPC en Philips Healthcare geven inzicht in de kritische schakels binnen deze logistieke keten, waar de DOA’s vaak ontstaan en wat de effecten hiervan zijn.  

Daarna nemen we een kijkje in de demo-ruimte en ontvangen daar uitleg over de apparatuur (die staat daar werkend opgesteld voor klanten. Samen met Philips Healthcare toont FPC aan dat door een optimalisatie van het verpakkingsbeleid een substantiële reductie van het aantal DOA’s is gerealiseerd, resulterend in een grote kostenbesparing en positieve effecten op het imago en de TCO van Philips Healthcare.  

Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 20; wees er dus snel bij! Vanwege de strikte veiligheidsvoorschriften is legitimatie verplicht.

Agenda

07.45      Inloop
08.00      Welkom met een ontbijtje
08.15      Ed Klijsen (Business Development Manager bij FPC) presenteert uitkomsten van twee onderzoeken over DOA-problematiek

08.45      Eric Ermstrang (Director Global Transportation & Packaging bij Philips Healthcare) geeft inzicht in spare partsoperatie.


09.30      Demo PackAssist van FPC bij Philips Healthcare / Gelegenheid voor vragen / Discussie

10.00      Insight in het demo-center van Philips Healthcare, waar de werkende Philips apparatuur wordt getoond
10.45      Afsluiting met een kop koffie

Extra informatie

Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 20; wees er dus snel bij! Vanwege de strikte veiligheidsvoorschriften is legitimatie verplicht.

Kosten

0,00 voor niet leden
0,00 voor leden

CM/PE punten

2

Gesloten

Contact

Edwin Zonder
EZonder@startpeople.nl

Locatie

Philips Healthcare
Veenpluis 4-6
5684 PC Best